Projektinhallintaohjelmien vertailu: 9 projektinhallintaohjelmaa asiantuntijayrityksille

Projektinhallintaohjelmat ovat vastaus projektipäällikön tarpeeseen hallita projekteja järkevästi. Mutta mistä tiedät, mikä on paras projektinhallintaohjelma? Paljastus: se on se, joka vastaa teidän tarpeitanne.

Projektinhallintaohjelmien vertailu

Yksinkertaisimmillaan pienet projektit eivät välttämättä tarvitse muuta kuin tarkistuslistan, jolloin kevyempi tehtävien hallintaan keskittyvä ohjelma voi olla riittävä. Kompleksisemmat isot projektit vaativat kunnollista suunnittelua, työtehtävien vastuuttamista, työajan seurantaa, aikatauluttamista, budjetointia, vaiheistusta jne.

Erilaisia projektinhallintajärjestelmiä on paljon, ja aina ei ole helppoa pysyä kartalla siitä millainen olisi paras juuri oman yrityksen tarpeisiin. Edellisessä blogissa kävimme läpi, mitä valitsemassasi projektinhallintaohjelmistossa kannattaa ainakin löytyä, lue se tästä.

Tästä blogikirjoituksesta löydät ytimekkään projektinhallintaohjelmien vertailun muutamasta suosituimmasta järjestelmästä, ja ehkä näin autamme sinua eteenpäin valitsemaan juuri sinun yrityksellesi sopivan ohjelmiston.

1. Toggl Plan

Toggl tunnetaan eniten heidän työajanseurantajärjestelmästään, Toggl Trackista, mutta muutama vuosi sitten he julkaisivat myös Toggl Planin kevyeen projektinhallintaan. Hiukkaakaan järeimmille projekteille tämä työkalu ei taivu, eikä sen pidäkään. Tiimille, jolle esim. Monday.com on jo liikaa ja tarvitaan aidosti simppeli työkalu projektien ja tehtävien seuraamiseen, Toggl Plan on hyvä valinta. 30 päivän ilmainen kokeilu tarjolla.

2. Monday.com

Monday.com on hyvin visuaalinen, helppo ja intuitiivinen ettei siihen juuri tarvitse koulutusta. Mondaylla pystyt luomaan workflowt minuuteissa ja valitsemaan yli 200 valmiista pohjasta, jotka on testattu oikeilla tiimeillä.

Kanban, calendar, timeline, Gantt, map, form, workload, ja päänäkymät muuntavat datasi niin, että näet sen itsellesi sopivimmalla tavalla, aina värikkäästä ja visuaalisesta hyvin perusnäkymään.

Monday.com on erittäin visuaalinen tehtävienhallinnan työkalu, joka ei vaadi kovin pitkää opetteluprosessia. Tiimin sisäinen kollaboraatio ja projektinhallinta onnistuu näppärästi monella eri tavalla. Peruspaketit toimivat enemmänkin tiisereinä, sillä jos tehtävien- tai varsinkaan projektinhallinnan tarpeet ovat yhtään monitasoisemmat, katse kannattaa suoraan siirtää Pro- ja Enterprise-paketteihin. Hinnoittelu: 2 hlölle ilmainen, Basic 8 e/hlö ja eri versiot siitä ylöspäin, Enterprisessa tapauskohtainen hinnoittelu. Ei ilmaista kokeilua.

3. Salesforce

Vaikka Salesforce on lähtökohtaisesti CRM-toimintoihin keskittyvä, massiivinen järjestelmä, moni käyttää sitä myös muihin liiketoiminnan osa-alueisiin, minkä vuoksi halusimme myös antaa tälle maininnan. Perus tehtävienhallintaominaisuudet ovat aika simppelit ja keskittyvät enemmän tiimin sisäiseen kollaboraatioon. Järeämpään projektitarpeeseen Salesforceen täytyy integroida ulkoinen projektinhallintajärjestelmä, minkä hintalappu voi olla hunajainen ja muutokset maksavat erikseen.

4. MS Project

Jos yrityksessäsi on jo MS tuoteperhe käytössä, Microsoft Project voi olla harkinnan arvoinen. Tässä on huomattava, että järjestelmä vaatii todellakin koulutuksen eikä se ole ihan aloittelijoille eikä helposti käyttöön otettavissa, mutta kun sitä oppii kunnolla käyttämään, on se monipuolinen. MS Projectin huono puoli on se, että siinä ei oikein ole järjestelmän sisäistä kommunikaatiomahdollisuutta. MS Projectissa on mahdollisuus ottaa se pilvipalvelun lisäksi myös on-site -versiona.

Microsoftin tuoteperheestä löytyy muitakin projektityöskentelyyn sopivia työkaluja aina kevyistä Task lististä ja Plannerista lähtien. Hinnoittelut usein käyttäjien määrän mukaan.

5. Silverbucket

Todennäköisesti paras erillinen resursointityökalu projektiliiketoimintaan. Silverbucket on nimenomaan projektien resursointiin suunniteltu pilvipalvelu. Näe milloin ja mihin projekteihin henkilöt ovat varattuina. Löydä vapaana olevat henkilöt alkaviin projekteihin tai muuttuviin tilanteisiin. Koko yrityksen resursointitieto löytyy yhdessä paikassa. Sinänsä Silverbucket ei ole projektinhallintajärjestelmä, sillä siinä on pelkkä resursointi, ei muuta.

6. ClickUp

ClickUp on omien sanojensa mukaan – vapaasti ja runollisesti suomennettuna – ”yksi appi kaiken muun korvaava”, tähdäten olemaan kaikenkattava töidenhallintajärjestelmä. Järjestelmä todella sopii moneen erilaiseen tehtävien- ja projektinhallintatarpeeseen, ja siihen tehdään nopeaan tahtiin uusia ominaisuuksia. Kääntöpuolena ominaisuusvuoressa on toki se, että ClickUp:n opettelu vaatii käyttäjältä melkoisesti panostusta, jotta sen käyttöön saa selkeyttä.

7. StarBrix

StarBrix on sininen ja valkoinen (eli suomalainen), perinteikäs projektinhallintaohjelmisto. Järjestelmässä käyttäjä pystyy itse valitsemaan tarpeen mukaan, mitä toimintoja haluaa aktivoida ja selkeyttää näin näkymää. StarBrix on hyvä, yleispätevä standardi-projektinhallintajärjestelmä, josta löytyy myös kuormitus- ja tuntiseurantaa. Ilmainen kokeilujakso alussa.

8. Asana

Asana on nykypäivänä oikein suosittu projektinhallinnan kanban-työkalu. Siinä on perus projektinhallinnalle olennaiset automaatiot ja monipuoliset ominaisuudet, mutta silti se on onnistunut pysymään suhteellisen helppokäyttöisenä. Kaiken lisäksi Asanan ilmainen versio on poikkeuksellisen käytännöllinen. Pientä jäykkyyttä löytyy vielä joissain osa-alueissa, kuten tehtävien vastuuttamisessa useammalle kuin yhdelle henkilölle ja alavaiheiden raportoinnissa.

9. Koho

Koho on monipuolinen muttei monimutkainen suomalainen projektinhallintaohjelma, jolla hallinnoit prosesseja aina tarjouksesta laskutukseen saakka. Koholla onnistuu myös monimutkaisten projektien ja laskutusten automaatiot, ja raporteista saat irti kaiken tarvittavan. Voit myös jakaa asiakkaallesi kätevän kollaboraatiotilan projektiin. Kohossa on valmiit integraatiot kaikkiin käytetyimpiin taloudenhallintaohjelmistoihin, joten laskutus todellakin on automatisoitavissa. Kotimainen Koho on luotettava ja sillä on laajat integraatiot ja räätälöintimahdollisuudet, joten saat siitä juuri oman yrityksen käyttöön sopivan. Käyttöönotto on perusteellinen ja hallinnoitu, jotta käyttäjät saavat varmasti kaiken tarvitsemansa irti järjestelmästä.

VINKKI: Projektien resursointi on tällä hetkellä kuuma keskustelunaihe, eikä syyttä.
Lataa meiltä avuksesi Resursointiopas!

Projektinhallintaohjelmien vertailu kannattaa tehdä omista lähtökohdista.

Projektinhallinta ei todellakaan ole toiminto, joka on rajoitettu vain IT- tai rakennusalalle. Projektinhallintaohjelmien vertailu ei ole yksinkertaista, sillä kaikki riippuu lähtökohdasta. Ratkaisevaa on valita ohjelma, joka tarjoaa juuri sinun projektillesi ja toimialallesi sopivan paketin. Kun valitset oikean ratkaisun, joka perustuu yrityksesi tarpeisiin ja tavoitteisiin, sinun ei koskaan enää tarvitse myöhästyä projektin määräajasta!

Tuntuuko, että sinun yrityksesi + Koho olisi menestyksen yhtälö? Alla olevaa nappia klikkaamalla pääset helposti ja maksuttomasti katsomaan asiantuntijamme kanssa, olisiko Koho juuri se oikea teidän projekteille.

Haluaisitko nähdä lisää? Varaa aika etäesittelyyn!

Varaa maksuton etäesittely ja anna Kohon vakuuttaa. Käymme henkilökohtaisen esittelyn aikana läpi yrityksesi tarpeet ja kulmakohdat ja autamme mm. tehostamaan myyntiä sekä säästämään jopa 87 % laskutuskuluissa. Etäesittely ei velvoita sinua mihinkään, vaan saat paremman näkemyksen siitä, kuinka Koho auttaisi juuri sinun yritystäsi menestymään.