Äyräväinen valitsi kotimaisen Kohon – Etätyöt hoituvat helpommin Kohon avulla
Vaativien taloteknisten projektien suunnitteluun, rakennuttamiseen ja valvontaan erikoistunut Äyräväinen otti Kohon käyttöön keväällä 2020. Samaan aikaan useissa yrityksissä siirryttiin koronan myötä etätöihin, ja myös Äyräväisellä etätyöt lisääntyivät. Uuteen toiminnanohjausjärjestelmään haluttiin siirtyä alun perin muista syistä, mutta pian Kohon huomattiin helpottavan myös etätöiden hallinnointia.
– Vanhaan järjestelmään verrattuna pilvipalveluna käytettävä Koho ei ole paikkasidonnainen, joten töitä on helppo tehdä myös työpaikan ulkopuolella. Saamme Kohosta reaaliaikaista tietoa projektien kulusta ja laskutuksesta. Kun ennen tieto jouduttiin keräämään Excelistä, on aina ajan tasalla olevia lukuja nykyään helppo seurata Kohosta. Työtämme on nopeuttanut erityisesti raportoinnin ajantasaisuus ja se, että projektikohtaista tietoa on nopeasti ja helposti saatavilla, Äyräväisen toimitusjohtaja Henri Airaksinen kertoo.
Kun Äyräväiselle etsittiin uutta toiminnanohjausjärjestelmää, Henri Airaksinen piti Kohon selkeää käyttöliittymää ja kotimaisuutta tärkeimpinä valintakriteereinä. Nyt puolisen vuotta käytössä ollut Koho otettiin keväällä kerralla koko henkilöstön käyttöön. Järjestelmä on otettu hyvin vastaan. Työrutiinien kokonaisvaltainen uudistus vaatii toki aina aikaa ja opettelua, kunnes rutiinit löytyvät. Alun totuttelun jälkeen myös Äyräväisellä on päästy nauttimaan kunnolla Kohon tuomista eduista.
Olemme Kohon myötä opetelleet uusia toimintatapoja, ja Koho puolestaan on muokannut ohjelmaa palvelemaan paremmin meidän tarpeitamme. Yhteistyö Kohon kanssa on ollut avointa ja tiivistä alusta saakka, ja olemme saaneet hyvin apua ongelmatilanteissa. Olemme onnistuneet päihittämään alun haasteet, ja kehitystyö yhdessä Kohon kanssa jatkuu. Meille on räätälöity omia ylläpitonäkymiä ja lisää on tulossa sitä mukaan, kun tarvitsemme uusia raportteja, Airaksinen kertoo.
Äyräväisellä Kohoa käyttää kaikki yrityksen 65 työntekijää. Yrityksellä on käytössä Kohosta viisi eri käyttäjätasoa, jotka jakautuvat tuntikirjaajiin, projektipäälliköihin, yksikön päälliköihin, johtoon ja laskuttajiin. Käyttäjäryhmillä on hieman erilaiset näkymät, ja lisäksi kahdella pääkäyttäjällä on muita enemmän oikeuksia.
– Kohon myötä olemme haastaneet vanhat toimintamallimme ja opetelleet uusia käytäntöjä. Henkilöstön keskuudessa kiitetään erityisesti Kohon nopeutta. Tuntisyöttäjät ovat antaneet erityisen paljon positiivista palautetta, yksikönjohtajat puolestaan ovat tarvinneet hieman enemmän aikaa raportteihin tutustumiseen. Kohoa on edelliseen järjestelmään verrattuna miellyttävä käyttää, ja käyttö nopeutuu sitä mukaan, kun se tulee tutummaksi, Airaksinen kertoo.
– Laskutus on muuttunut paljon, nyt ne voidaan tarkistaa sähköisesti. Pääkäyttäjät lukitsevat kuukausittain tunnit, ja niistä tehdään koelaskut, jonka jälkeen ne tarkistetaan ja tehdään tarvittavat korjaukset. Lähettämissämme laskuissa on useanlaisia laskuja. Kohon kanssa on luotu erilaisia laskupohjia, jotka helpottavat laskuttamistamme, Airaksinen sanoo.
Kiinnostaisiko Koho sinuakin?
Sinua saattaisi kiinnostaa myös: Projektin aikataulutus – miten ja miksi
Haluaisitko nähdä lisää? Varaa aika etäesittelyyn!
Varaa maksuton etäesittely ja anna Kohon vakuuttaa. Käymme henkilökohtaisen esittelyn aikana läpi yrityksesi tarpeet ja kulmakohdat ja autamme mm. tehostamaan myyntiä sekä säästämään jopa 87 % laskutuskuluissa. Etäesittely ei velvoita sinua mihinkään, vaan saat paremman näkemyksen siitä, kuinka Koho auttaisi juuri sinun yritystäsi menestymään.